05 maj 2007

Hervey Bay - fugle og flagermus

Hervey Bay - et af de hurtigstvoksende områder i hele Australien og med god grund. Vejret er skønt, strandene er flotte og der er alle mulige slags fugle og dyr. Men det mest interessante er nok en stor ø et stykke fra kysten kaldet Frasier Island. Mere om det senere.
Den campingplads vi boede på lå lige ud til havet med den flotteste solopgang vi kunne ønske os. Det var også stedet hvor vi hver aften oplevede en sand symfoni (læs larm) fra en koloni af Red Roosters - en slags små papagøjer - så snart solen gik ned. Det er imponerende så meget disse fugle kan larme.
Samtidig kunne vi se tusindvis af kæmpe flagermus flyve hen over vores campingvogn, på vej ud til "aftensmad" rundt omkring i området. Det var nærmest som om der blev trukket et tæppe hen over campingpladsen, når de fløj forbi. De vil hellere end gerne flyve 50-60 kilometer for at få den mad de godt kan lide.
Det interessante er, at flagermusene er vigtig for hele økosystemet i landet. De er med til at sprede pollen fra et om til et andet og sørger for at spise en masse myg på vejen. TAK for det! Uden flagermus - ingen regnskov!
Da vi havde set flagermusene (flyvene ræve kalder de dem) et par aftener, fandt vi ud af at de boede et par kilometer nede af vejen, så vi tog ned for at se deres hjem. Imponerende at se så mange flagermus på et sted og hold da op hvor de lugter. Man kan ganske enkelt lugte at de er i området. Nice!

Ingen kommentarer: