23 maj 2007

Den danske kirke i Australien

Med stor frimodighed ringede vi præsteparret op fra den danske kirke i Sydney. Vi ville rigtig gerne ud og hilse på det danske præstepar Jesper og Birgitte, høre om livet som præstepar i udlandet og se alt det arbejde det forrige præstepar Linda og Torben Ebbesen havde udrettet, mens de var dernede i 8 år.
Det var spændende at få lov til at kigge ind bag tæppet på livet som præstepar i Australien, høre om alle de aktiviteter og udfordringer som følger med i kølvandet på jobbet og se kirkens lokaler m.m.
Det var en rigtig god oplevelse at sidde i kirkens cafelokaler og drikke kaffe og høre om livet i Sydney. Dejlige mennesker!
Til vores glædelige overraskelse havde de en masse dejlig dansk slik og andre danske varer til salg, som vi bare måtte smage. Det bliver hvert år bragt til Sydney i en stor container og solgt til deres årlige "fundraising-fest". Det var heldigvis ikke solgt altsammen. Åhh hvor var det dejligt at mærke og lugte og smage et ordentligt stykke dansk slik.
Søndagen efter skulle vi til gudstjeneste sammen med de danskere som har sin gang i kirken. Det så vi rigtig frem til og vi blev noget skuffede da vi søndag morgen stod på togstationen med vores lige indkøbte togbilletter og opdagede at togene ikke gik som planlagt (søndage). Vores tog kørte ikke og det næste tog holdt ved alle stationer. Alt i alt... vi ville være kommet 1 time for sent og måtte derfor bide i det sure æble og aflyse. Hvorfor al den snak på hjemmesiden om det!? Jo, fordi vi blev så skuffede og skulle bruge en del energi og lidt trøste-café latte inden vi kunne ryste denne oplevelse af os. Desværre har de kun gudstjeneste hver anden uge i Sydney og ikke mens vi er her endnu!
Vi endte med at tage i Hillsong Church istedet og fik en god dag ud af søndagen alligevel.

Ingen kommentarer: