05 maj 2007

Frasier Island - himlen for 4-hjulstrækkere

Hold da op hvor er det fedt at køre 4-hjulstræk!!! Jeg kan ikke sige det højt nok og længe nok. Jeg var vild med at køre rundt på Frasier Island i en stor Toyota Landcruiser med kæmpedæk. Så er det sagt!
Frasier island er en gigantisk sandø på 120 x 30 km, som hæver sig op fra havbunden en kilometers penge nede. Man siger at der er mere sand i denne kæmpe bunke end i hele Sahara tilsammen... øhh! Well, vi tog det for gode varer og gad ikke rigtig begynde at måle om det nu kunne passe. Øen er en stor naturpark med smukke ferskvandssøer spredt med rund hånd ud over øen, en kæmpe strand som strækker sig over 100 kilometer langs østkysten kaldet "75 miles beach", og en masse små sandveje på tværs af hele øen igennem regnskoven som strækker sig over det meste af øen.
Vandet omkring Frasier er så klart at du kan se alt fra strandkanten, hvis du kan finde et sted der har en vis højde. Vi holdt ind et sted kaldet "Indian Head", hvor der var den flotteste udsigt ud over havet og resten af øen. Vi kunne se fiskestimer, hajer, skildpadder, djævlerokke og alle mulige andre fisk i havet. Det er svært at beskrive hvor vild en oplevelse det var for os allesammen. Prøv det!
Vi overnattede i en af deres indhegnede campingpladser i vores lille lejede kuppeltelt og nød at ligge 4 personer klemt godt sammen med dynen hen over næsen. Vi overvejde at sove på stranden, men bestemte os til at tage på en mere sikker campingplads, da der er vilde dingoer (hunde) som har overfaldet og dræbt børn indenfor de sidste par år. Det var alligevel ikke eventyret værd at tage chancen!!!
To dage på Frasier er bare for lidt tid...

Ingen kommentarer: