06 oktober 2007

Uyuni Saltørken

Inden vi kom til Bolivia blev vi på det kraftigste anbefalet ikke at tage af "verdens farligste vej", som går fra La Paz og nordpå ind i junglen. Derfor var det med god samvittighed vi tog en lokal flyver til vores jungletur. Nu er det jo Bolivia, så de lokale bønder i Rurrenebaque havde besluttet at brænde alle deres marker af mens vi var der med den konsekvens, at vores fly blev aflyst!!! Øhh! .. ja så kunne man jo tage den lokale bus 19 timer tilbage til La Paz eller leje en jeep, som kun tog 8-10 timer... det blev så mere 13 timer!!! Vi kørte hele vejen til La Paz i en gammel Toyota på grusvej med 1 mill. bump... op og ned af bjergveje med nul sikkerhed!!! Det er ikke svært at forestille sig dette som verdens farligste vej med mange ulykker hver dag!!! Vi kom dog helskinnede frem (tak GUD!) og nåede 4 timers søvn inden vi skulle på toget sydpå til Uyuni - en lille 13 timers tur!
Fremme i Uyuni fik vi efter en god nats søvn (hold da op, hvor var der koldt) mokket os ind i en ventende jeep, som kørte os ud til et af de mest fascinerende naturfænomener i verden. En gigantisk saltørken, som egentlig er en udtørret sø fyldt med salt på langt øjet rækker!
Som tiden er gået, er det blevet mere og mere turistet og der er blevet bygget de mest "interessante" hoteller midt ude i ingenting på søen. Det regner kun en gang om året, så det eneste, som gror her er kaktusser. De er nu også ganske flotte må man sige. At man så skal rejse i dagevis for at se disse smukke steder, er så en hel anden historie!

Ingen kommentarer: