08 august 2007

Walnut Creek, San Fransisco

Peter var i november sidste år i Sheffield, UK, hvor han kort mødte blandt andet en luthersk seniorpastor Kevin Murphy fra USA. Han inviterede os til at komme og besøge ham og hans familie lidt uden for San Francisco, møde de ledende folk fra hans store og voksende menighed.
Vi fik et helt hus for os selv alle 6 – det var fantastisk. Og WOW for et hus!!! Det var min. 400 kvadratmeter stort, med en fantastisk udsigt udover dalen og 4 badeværelser. De har noget med badeværelser herovre!!! Så vi kunne nærmest have et hver især. Kevin og hans kone Debi havde sørget for ALT. De havde købt ind til os og fyldt køleskabet, redt senge m.v. De lavede en stor BBQ-fest for os og deres nøglepersoner i venskabskredsen og kirken. En dejlig fest, hvor vi fortalte om vores tur og indtryk fra turen – både rent turistmæssigt og rent åndeligt. Herovre er det åbenbart helt utroligt og nærmest en umulighed at gøre det vi gør – at rejse rundt i verden i et år. Med mindre man er millionær og så er det alligevel ikke noget de gør! Så vi var genstand for mange tusinde spørgsmål om hvordan det i det hele taget kan lade sig gøre og hvordan vi havde arrangeret det. Vi fik nogle gode snakke også om det danske system og dansk politik kontra hele det amerikanske.
Kevin tog os med ud at sejle under San Francisco Bay Bridge med snacks, øl og vin ombord. En rigtig rough tur med god vind i sejlene. Mormor var ”lidt” nervøs inden og under turen, men hun nød det og var lidt overrasket. Hun flyttet en grænse eller to (det er heldigvis aldrig for sent).
Vi nåede på de 5 dage vi boede der også at være til gudstjeneste i deres dejlige menighed og til en rigtig luthersk indsættelse af deres nye 4. præst Sarah. Det var rigtig spændende at se hvordan menigheden i fællesskab med biskoppen indsætte hende og efterfølgende har ansvar for hendes ve og vel. Og så blev det tid til at sige farvel – igen! Mormor kunne have blevet der! Hun nød den amerikanske gæstfrihed, åbenhed og udadvendte kultur... De kan noget med at få folk til at føle sig velkommen. Vi har fået nye venner for livet og de kommer forhåbentlig til Danmark, hvor vi kan gengælde deres gæstfrihed!

Ingen kommentarer: