04 februar 2007

Til lokal gudstjeneste - Bangkok





Søndag den 4. februar var vi til gudstjeneste hos Ruth og Enchai, som leder et stort arbejde blandt børn i 16 forskellige slumområder i Bangkok. Det var Ruths søster som underviste og vi fik det meste oversat til engelsk, som vi så oversatte til dansk til drengene. Hun talte om hvordan troen og tilliden til Gud er hele grundlaget for alle de erfaringer vi gør os som mennesker. Nadveren bestod af kolde klistrede ris og en virkelig sur saft - man kan vænne sig til meget;-)

Lukas blev inspireret af deres børnekirke og fik en ny ide med hjem. Det var en ny leg, som han glæder sig til at introducere.
Ruth og Enchai underviser børn og unge i musik og dans, både musiklære, instrumenter og traditionel thaimusik med gamle instrumenter af forskellig slags. Enchai er en dygtig musiklærer som hurtigt fik lært os at spille på de forskellige instrumenter. Der gik ikke 5 minutter før der var kontakt og musik i rummet. Jeg begyndte på at spille "Jesu lille lam jeg er" lavet på melodien "twingle twingle little star" på deres zylofon (som til musikinteresserede kun spiller i de trad. toner "do re mi...") og han faldt ind på deres anden slags "zylofon/marimba/olietønde instrument"... fantastisk!
At sidde der på anden sal midt i et musiklokale/gudstjenesterum og spille løs - sammen - det var en helt speciel fornemmelse. Musik er bare et universelt sprog.

Ingen kommentarer: