06 februar 2007

Fredens stemme




Nogen gange bliver man bare overvældet over hvor meget andre har udrettet i deres liv. Vi er kommet til Chiang Mai og er slået følge med seniorprofessor Viggo Søgaard fra Fuller University of California. Han har været professor i medier og kommunikation i en menneskealder og har rejst over hele verden og undervist. Viggo er dansker og bor i Grindsted i Jylland, når han ikke er på farten.

Viggo kom til Thailand for over 40 år siden som missionær sammen med sin kone Ketty. De begyndte at opbygge en radiostation, som skulle sende kristne programmer ud over det nordlige Thailand. Nu 45 år senere er det blevet en landsdækkende radio og TV station, som sender programmer på mange forskellige dialekter i både Thailand, Burma, Laos, Kina, Vietnam og Cambodia. De laver kurser i kommunikation og medier og alverdens andet. Et kæmpe arbejde, som bliver støttet at mange lokale kirker i Danmark (fra Missionsforbundet). Sikken et flot arbejde. De penge er givet godt ud.

Viggo fortalte hvordan de fik købt deres stykke land i Chiang Mai. Da de kom til byen gik de ind i banken for at høre om der var noget land til salg i området. Viggo havde kigget på 3 forskellige steder, men havde ikke fundet det rigtige sted. Bankmanden spurgte så lidt ind til hvad de skulle bruge jorden til og Viggo fortalte at det var til en radiostation. Manden var kristen og havde et stykke jord, som Gud havde sagt til ham skulle være til kristent arbejde, så derfor spurgte han. Da Viggo kom ind i banken, vidste bankmanden bare, at dette var manden som skulle købe jorden. Da de havde snakket sammen gik det op for dem at Gud havde ført dem sammen og Viggo købte jorden billigt for 100 US$. I dag er de i gang med at udvide deres bygninger for anden gang.

Ingen kommentarer: