19 juli 2007

Gudstjeneste på naboøen

Det var med sommerfugle i maven vi tog til gudstjeneste på naboøen Motoriki. Vi måtte vade ind til land, da det var lavvande om formiddagen. Hele Fiji har over 700 øer og de fleste af dem er beboet af folk med en metodistisk kirkebaggrund (noget lignende vores danske folkekirke – bare på engelsk).
Gudstjenesten blev banket i gang med en kæmpe udhulet træstamme, som vi kunne høre helt ovre på vores ø. Den blev både brugt som time-ur og som sammenkalder! Da vi kom ind i kirken var der allerede et stort kor som var begyndt at synge. Det var anden gang vi blev overraskede over hvor flot et kor kan lyde. Sidste gang var i flygtningelejren i Thailand. Sangen var højdepunktet. Resten foregik på fiji og var ikke til at følge med i.
Efter gudstjenesten blev vi fulgt over til deres skole, hvor de underviser helt op til 6. Klasse. Derefter skal de på efterskole for at få deres afgangseksamen og gymnasieklasse gennemført. Det er desværre ikke alle der får lov til at læse videre, da skolen ikke er gratis og de enkelte familier ikke har råd til at sende alle af sted.
Vi blev vist rundt af en udenlansk lærer, som var udsendt fra England i nogle måneder... og så en hel masse børn. De er nogle af de mest skønne og venlige mennesker og gæstfrie. Vi følte os rigtig velkomne.

Ingen kommentarer: