13 april 2007

Kuranda – en by midt i regnskoven

Der er nok ikke mange byer, som har et historisk tog, en himmeltovbane og en gammel damper som en del af transportbilledet. Det har Kuranda. En lille historisk by, fyldt med kunstnere (aboriginals), butikker og attraktioner. I 1995 blev ”Skyrail” bygget, en 7,5 km lang lift henover regnskoven med mulighed for at køre igennem trækronerne på de 50 meter høje træer i alle mulige former og størrelser. Det var imponerende og et særsyn, at se regnskoven oppefra!
Lige ved siden af kunne man efter ankomsten hoppe på et flot gammelt tog som (når der ikke var oversvømmelser og stenskred) kørte igennem det smukkeste landskab fra Kuranda til Cairns. Vi hoppede på og kørte ud til Barron Falls – endnu et af de fascinerende vandfald som Australien har nogle stykker af. Hvor er det sjovt at køre med veterantog og forestille sig de scenarier der har fundet sted på i de gamle toge og på perronen.
Selve byen har alt, hvad man kunne ønske sig at se af aboriginal kunst, inklusiv deres varemærker – boomerangen og ”Did did li doo’en” – et langt hult rør malet i de smukkeste farver, som bliver brugt til at spille på til religiøse højtideligheder, i forbindelse med jagter og meget andet. Vi fik ordentlig prøvet at spille på dem og endte også med at blive nogenlunde til det... deeeruemm deeeermm... boing, duuuem mmmmrrrh.
Dagen sluttede af med en lille andagt i en Anglikansk kirke på hovedgaden, der stod åben til fri afbenyttelse. Der er nu noget med at komme ind i en kirke og mærke at Gud er nær. Vi fik læst påsketeksten fra Bibelen og den efterladte prædiken fra påskesøndag højt, knælet ved deres små bænke og bedt for turen og alle jer derhjemme!

Ingen kommentarer: