11 marts 2007

Bali - en fascinerende ø midt i Indonesien

Bali - et navn som de fleste af os forbinder med noget eksotisk og varmt, fyldt med uforudsigelige undertoner og fremmedartede historier fra rejsebøger.
Vi har været på Bali i omkring 3 uger og har haft god tid til at fornemme øen og Bali er alt det som man forventer. Fyldt med smukke steder, lange strande, grønne oaser, store bølger, søde mennesker, anderledes mad og en religiøsitet man ikke finder så mange steder.
Vi er blevet meget overraskede over hvor meget deres religion fylder i hverdagen. Hver dag bliver der ofret og givet gaver til de forskellige guder og dæmoner, som regerer over havet, luften og de forskellige områder. Hvert hjem, hver grund og alle steder hvor der bor mennesker er der mindst 3 altre med bestemte slags gudebilleder og alle skal de æres og have gaver, så de bliver ved med at beskytte og passe på folk. De har forskellige højtider som hele byen deltager i og de går tit hen i det lokale tempel for at tilbede, spille på deres musikinstrumenter eller ofre. En dame vi talte med fortalte at hun aldrig havde været ude at rejse, fordi de ikke kunne forlade øen på grund af deres religion. Der var simpelthen for mange højtider! Det er ganske enkelt en voldsom kontrast til vores noget religionsforladte Danmark.
Bali har alt! Inklusiv en vanvittig trafik, omvandrende køkkener, belastende standsælgere og en luftfugtighed som kan være svær at tage for almindelige mennesker!
Bali skal opleves... vi mangler stadig at se en aktiv vulkan, svømme med delfiner og dykke i deres fantastiske hav!

2 kommentarer:

The Teacher sagde ...

Ok - I have a blog and know how boring it is when you do all this work, writing tekst, uploading images so everyone can enjoy your experiences. And then what happens? Very few people write comments and you begin to feel, ohhh what's the use? I don't need to write again so often. OH but wait! We do check in your blog. We do enjoy your experiences and great photos.
Your awesome tans, your days on the beach, how cool is it our pastor is a surfer boy? We love that. The kids growing up real fast. I imagine they are beginning to speak a little english or what?

God be with you family. Keep posting and keep enjoying yourselves.

Love,
Albert

Anonym sagde ...

yeah! jeg har det helt på samme måde! det er dejligt at følge med.

venligst Laura