06 november 2007

Til gudstjeneste i Ghana

Det lykkedes os at komme i kirke første gang i fredags, hvor vi besøgte en megakirke. Vi var vel sammen med over 10.000 mennesker denne aften... de fleste udenfor bygningen med storskærme. Det er ikke noget problem her. Gennemsnitstemperaturen er 30 grader og det regner ganske sjældent.
Det er bare på alle måder en anderledes oplevelse at være i kirke i Ghana. Der bor lidt over 20 millioner i landet og halvdelen af dem er aktive kirkegængere i de utallige kirker, som findes. Her er kirker så store at de kunne fylde Parken fodboldstadion hver søndag og flere gange i løbet af ugen... vildt!
Om søndagen var vi på besøg i en anden kirke, som lige havde fejret deres første år som menighed. Vi blev fuldstændig overraskede over hvor vildt det hele foregår. Enhver almindelig kirkegænger i DK ville være blevet helt forskrækket over det hele. Både over glæden, men også over hvor højt og voldsomt og ... råt det hele er! Vi synes selv vi havde prøvet lidt af hvert, men intet som dette. Well, Gud er en farverig gud og elsker os alle uanset hvad vores gudstjenestestil nu lige er.

Ingen kommentarer: