06 november 2007

Ghana - en del af det rigtige Afrika!

Ghana - et vestafrikansk land med en mørk dansk forhistorie, blev vores sidste stop på vores lange og indholdsrige odyssé.
Vi ankom til Ghana med et åbent sind og uden nogen reel ide om hvad vi kunne vente os. Vi havde læst en smule om landets historie inden vi tog afsted, så vi havde to ting vi gerne ville: Besøge de gamle historiske slaveforter, som ligger strøet hen langs kysten af Ghana og besøge de mange kirker, som er blomstret op i Ghana siden deres selvstændiggørelse for 50 år siden fra deres engelske undertrykkere.
Efter en lang og sej tur igennem det ghanesiske passport-system og en kontantbetaling på 400 US dollars til overpolitimanden, så kom vi endelig ind i Ghana... hvor vi troede vores bus ventede! Det gjorde den ikke. Den var lige smuttet og... jeg vil ikke trætte nogen med mellemregningerne, de endeløse snakke med diverse taxichauffører, turistfolk og baggagebærere... vi ankom midnat til vores første hotel, hvor vi skulle bo... eller det var hvad vi troede... well, endnu en lang snak frem og tilbage og skiften værelse nogle gange, lagde vi os temmelig udmattede i vores seng og sov som en sten til dagen efter.
Velkommen til det rigtige Afrika, sagde vi til hinanden, da vi vågnede! Søde mennesker, men hold da op hvor er det svært at være dansker i Afrika.

Ingen kommentarer: